Trekhaak op bestelbus Dethi Vans

Laadvermogen en trek(haak)gewicht

Laadvermogen en trek(haak)gewicht

Het laadvermogen en trek(haak)gewicht bepalen hoeveel lading je met een auto kunt en mag vervoeren. Voor het vervoeren van zware ladingen is het van belang dat de bedrijfsauto voldoende capaciteit en vermogen heeft. Te zware ladingen kunnen de auto namelijk overbelasten, waardoor banden sneller slijten en de remweg op het wegdek vergroot wordt. Het laadvermogen verschilt per merk en type bedrijfswagen. Hetzelfde geldt voor het trekhaakvermogen. In Nederland mag dit in totaal 3.500 kg. zijn. Dit geldt echter niet voor alle auto’s, aangezien er factoren meespelen zoals het bouwjaar en het gewicht. Bij Dethi Vans helpen we je graag op weg met het verhogen van je trekhaakgewicht, zodat je jouw bedrijfswagen optimaal kunt inzetten voor jouw onderneming. Lees hier meer over de regels en de voordelen van het verhogen van het laadvermogen en trek(haak)gewicht.

Waarom het trekhaakgewicht verhogen?

Er zijn verschillende voordelen aan het verhogen van het trekhaakgewicht. Als je als aannemer of hovenier elke dag veel spullen moet vervoeren, kan het verhogen van het trekgewicht betekenen dat er meer lading in één keer kan worden vervoerd. Dit leidt tot een efficiënter transport en minder ritten. Op deze manier is er ook minder brandstof nodig om dezelfde lading te vervoeren, waardoor je bespaart op de brandstofkosten.

Een hoger laadvermogen en trekhaakgewicht zorgen ook dat je als ondernemer flexibeler bent in het vervoeren van lading. Ook als je regelmatig verschillende soorten ladingen vervoert, is er meer mogelijk waardoor je breder inzetbaar bent voor klanten.

Het verhogen van het trekhaakgewicht en laadvermogen heeft ook economische voordelen. Het kan in sommige gevallen namelijk kostenbesparend zijn. Zoek jij een bedrijfsauto met een trekhaakgewicht tot 3.500 kg.? Dan hebben wij in de meeste gevallen een auto voor je staan. Is de auto die jij hebt gezien nog niet voorzien van de 3.500 kg. trekhaak? Dan bestaat wellicht de mogelijkheid dat wij de bedrijfswagen voor je kunnen omkeuren.

Wat is de huidige wet- en regelgeving omtrent laadvermogen en trekgewicht?

Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de wettelijke eisen omtrent het trekken van zware lasten. In Nederland geldt met een B-rijbewijs bijvoorbeeld een maximum trekgewicht van 3.500 kg. voor personenauto’s en bedrijfsauto’s. Als het trekgewicht van de bedrijfsauto hoger wordt dan dit maximum, is een C-rijbewijs vereist. Houd je je niet aan de vastgestelde regels voor het maximum gewicht? Dan riskeer je een hoge boete.

Hoe kan ik het trekhaakgewicht verhogen naar 3500 kg.?

Het verhogen van het trekhaakgewicht verzorgen wij door het plaatsen van een speciale trekhaak. Deze is gecertificeerd en voldoet aan de eisen van het RDW. Op deze manier is het mogelijk om een zwaardere lading te vervoeren met een aanhanger. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het verhogen van het laadvermogen en trek(haak)gewicht? Neem dan gerust eens contact met ons op. We voorzien je graag van gepast advies dat past bij de wensen en behoeften van jouw onderneming. Ook hebben we vele nieuwe en jong-gebruikte bedrijfsauto’s beschikbaar voor zowel verkoop als de mogelijkheid tot lease. Neem gerust eens een kijkje bij ons aanbod en ontdek de vele mogelijkheden van Dethi Vans!